Descoperirea misterioasă din Siberia care i-a făcut pe cercetători să exclame: "E prea frumos să fie adevărat"

de O.P.    |    01 Oct 2014   •   07:21
Descoperirea misterioasă din Siberia care i-a făcut pe cercetători să exclame: "E prea frumos să fie adevărat"
Descoperirea unui pescar din Siberia a pus pe jar oamenii de ştiinţă. Şi asta pentru că bărbatul pretinde că piatra pe care a găsit-o într-un râu ar fi de fapt o şopârlă fosilizată veche de sute de milioane de ani.

Imaginile care au fost trimise spre analiză au venit cu acest verdict: piatra respectivă este de fapt capul unei şopârle marine sau al unui dinozaur numit Dakosaurul Maximus.

Descoperirea a fost făcută de un pescar care se îndrepta către peninsula Yamal pe râul Ruta-Ru."Prietenul meu Oleg Yushkov a văzut acea piatră ce avea forma unui cap imens. Ne-am uitat mai cu atenţie în momentul în care barca s-a lovit de el", a declarat Yevgeny Svitov, preşedintele clubului de pescari "Wild North".Oamenii de ştiinţă din Rusia plănuiesc să studieze mai cu atenţie zona respectivă: "Ne-am propus să mergem acolo anul viitor într-o expediţie pentru a dovedi lumii că nu este o piatră de râu, ci rămăşiţele unui animal străvechi, vechi de milioane de ani", a declarat profesorul Sergey Gashev.

Însă mulţi cercetători consideră că această "descoperire" este de fapt o glumă, menită să încingă spiritele printre oamenii de ştiinţă avizi de senzaţional.


x close