Dieta şocantă, care poate duce la moarte. Femeile, hrănite printr-un tub care duce proteinele în stomac

de O.P.    |    05 Mar 2012   •   12:18
Dieta şocantă, care poate duce la moarte. Femeile, hrănite printr-un tub care duce proteinele în stomac Pixabay

Din dorinţa de a slăbit repede, şi a arăta cât mai bine, doamnele sunt dispuse să apeleze la una din cele mai şocante diete care a apărut până acum. Dieta a fost numită Ketogenic Enteral Nutrition (KEN).

Chiar dacă această metodă este folosită de medicii nutriţionişti în tratarea persoanelor care suferă de obezitate morbidă, există şi femei cu o greutate normală care vor să încerce această dietă.

Practic, pacientul nu mănâncă absolut nimic. Printr-un tub nazal stomacul primeşte toate proteinele de care are nevoie pentru a supravieţui. Pacienţii care se supun acestei diete vreme de 10 zile pot consuma lichide fără zahar şi în nicio clipă din această dietă nu vor simţi nevoia de a mânca pentru că stomacului i se oferă senzaţia de saţietate.

În cazul persoanelor care nu sunt obeze şi care vor să apeleze la această metodă, rezultatul s-ar putea să fie unul drastic, iar medicii nu recomandă această dietă.

Preţul unei astfel de diete, care ţine 10 zile este de 373 de lire şi include închirierea tubului respectiv şi a proteinelor injectabile.

Mulţi nutriţionişti au condamnat vehement această dietă, declarând că persoanele exclusiv bolnave, care nu se pot hrăni în alt mod pot să o folosească.


Parteneri
x close