x close

Dificultăţile unei femei care are numele PREA LUNG pentru a fi scris în actele oficiale

de G.S.    |    15 Sep 2013   •   16:53
Dificultăţile unei femei care are numele PREA LUNG pentru a fi scris în actele oficiale Foto: bild.de
O femeie din statul american Hawaii are un nume de familie format din 36 de litere, astfel că autorităţile au fost nevoite să modifice formatul permiselor de conducere pentru a-l putea scrie corect, relatează Sky News, conform Mediafax.
Femeia are un nume de familie format din 35 de litere plus un semn special din alfabetul hawaian, în total 19 silabe.
Janice Lokelani 'Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a avut numeroase probleme cu scrierea numelui său de familie pe documentele de identitate, care au spaţiu doar pentru 35 de caractere.
Din cauza problemelor tehnice, autorităţile din Hawaii i-au tipărit doar numele de familie, iar acesta fără ultima literă, pe cartea de identitate şi permisul de conducere.
Oprită de poliţia rutieră, femeia în vârstă de 54 de ani a fost într-o situaţie dificilă, dat fiind că pe actele de identitate nu are prenume, iar numele de familie nu este scris în totalitate.
"I-am explicat poliţistului: staţi puţin, nu este vina mea. Este vina autorităţilor că numele meu nu poate fi scris corect", a declarat ea pentru postul tv KHON.
În acest context, femeia a făcut numeroase demersuri la autorităţi pentru ca numele ei să poată fi scris corect în acte. Pe fondul solicitărilor repetate, autorităţile din Hawaii au anunţat că, de anul viitor, formatul cărţilor de identitate şi al permiselor de conducere va fi modificat, pentru a putea include 40 de litere pentru numele de familie şi 35 de litere pentru prenume.
 

Citeşte mai multe despre:

probleme nume hawaii autoritati
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati