x close

Doamnele din Armenia au două Zile ale Femeii

08 Mar 2007   •   15:09
Doamnele din Armenia au două Zile ale Femeii
După declararea independenţei Armeniei, în anul 1991, noua putere, care a considerat necesar să arunce la groapa de gunoi a istoriei tot ce avea legătură cu trecutul sovietic al ţării, a anulat sărbătoarea de la 8 martie, considerată ?moştenire a regimului comunist?, înlocuind-o cu Ziua maternităţii şi frumuseţii, marcată la 7 aprilie.

Desigur că femeile au avut numai de câştigat, pentru că de atunci bărbaţii au început să marcheze ambele sărbători - neoficial, dar sincer, pe cea de la 8 martie, şi foarte oficial, dar cumva ?din obligaţie?, pe cea de la 7 aprilie. În urmă cu patru ani s-a făcut dreptate şi Ziua internaţională a femeii a fost repusă în drepturi, ba chiar este zi nelucrătoare, spre deosebire de sărbătoarea din 7 aprilie, relatează Rompres.

Tot cu ocazia Zilei de 8 Martie, 50 de femei dintr-o închisoare din Mexic au primti un cadou neaşteptat. Deţinutele au fost eliberate. Toate erau închise pentru infracţiuni minore şi au dat dovadă de bună purtare în perioada ispăşirii pedepsei în închisoare. Autorităţile se vor implica şi în reintegrarea deţinutelor în viaţa socială, cu ajutorul familiilor şi prietenilor acestora. Gestul conducerii penintenciarului din Mexic completează lista festivităţilor de Ziua internaţională a femeii.

Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati