Dosarele X într-un sat din Republica Moldova. Obiectele din casă ard sau se mută singure

de G.C.P    |    26 Apr 2013   •   16:17
Dosarele X într-un sat din Republica Moldova. Obiectele din casă ard sau se mută singure Galerie foto (7) Foto: nr2.ru

Fenomene ciudate, demne de Dosarele X, au loc în satul Butor, din raionul Grigoriopol, în Republica Moldova. În câteva case din această localitate au loc incendii spontane, aparent fără sursă de generare. Locuitorii de aici au apelat de nenumărate ori la pompieri şi în ultimă instanţă au cerut ajutorul preoţilor, relatează nr2.ru.

"Deodată a început să ardă perna din cameră. În încăpere nu era nimeni. În timp ce încercam să stingem focul, a început să ardă patul din cealaltă cameră. În altă zi am observat că vesela nu era în locul în care am pus-o, capacele de la sticle dispar şi cineva întoarce icoanele", a povestit o femeie din sat.

După un timp, în aceeaşi casă s-a produs un incendiu puternic. Sursa focului rămâne necunoscută şi nimeni nu poate să o explice. Cablurile de electricitate erau în regulă, dar ferestrele, mobila şi hainele au ars complet.

Pompierii din Grigoriopol au avut o versiune proprie a celor întâmplate, dar după ce au venit la faţa locului şi au văzut cele întâmplate au rămas şi ei surprinşi.

"Noi am crezut iniţial că era vorba de un scurtcircuit, dar nu putem spune cu certitudine că aceasta este cauza exactă a producerii incendiului. Nu înţelegem nici noi prea bine ce se întâmplă acolo. Dar cum puteam să scriem raportul, să spunem că este un fenomen paranormal?!", a mărturisit franc inspectorul Serviciului de Pompieri din Grigoriopol, Ghenadie Polişuc.

Despre fenomene stranii şi ciudate au vorbit şi vecinii care, la fel, au avut de suferit.

"În timp ce ne luptam cu flăcările, ajutându-i pe vecini, la noi în casă a început să ardă faţa de masă, apoi lampa s-a răsturnat singură. De frică ne tremurau mâinile şi picioarele",  au spus oamenii speriaţi, care vorbeau de blestemele străbunilor, de stafii sau strigoi.

Ultima speranţă a celor năpăstuiţi de acest blestem era preotul satului. Om cu harul Lui Dumnezeu, spuneau sătenii.

"Din scurta mea experienţă, foarte rar te întâlneşti cu asemenea evenimente stranii. Eu doar am citit despre aceste lucruri nefireşti. Încercăm să folosim acele puteri pe care le avem",  a spus părintele Serghei.

Proprietarii uneia dintre case au spus că imobilul a fost sfinţit de două ori, dar lucrurile stranii şi bizare continuă să se producă în mod frecvent.x close