Două surori siameze îşi pot citi gândurile şi pot vedea una prin ochii celeilalte (VIDEO)

16 Iun 2010   •   09:28
Două surori siameze îşi pot citi gândurile şi pot vedea una prin ochii celeilalte (VIDEO)

Cazul a două surori siameze uimeşte lumea medicală. Fetiţele, care au acum 3 ani şi jumătate, sunt unite în zona creierului, ceea ce face ca operaţia de separare să fie imposibilă. Mai mult, există dovezi că pot vedea lumea una prin ochii celeilalte, după cum povesteşte chiar mama lor.

Cazul Christei şi al Tatianei este extrem de rar. Fetele sunt lipite în zona capului, în condiţiile în care doar 2 % dintre siamezi se nasc astfel. Dar asta nu este tot.

"Aceste gemene, din câte ştim, sunt singurele care au o legătură neurologică comună. Sunt conectate în zona vaselor de sânge, a ambelor artere şi a venelor, dar au şi o legătură în zona talamusului, sunt interconectate. Practic, există o legătură între ţesuturile neurologice, ceea le face unice", a declarat doctorul Doug Cochrane.

Din această cauză, fetele nu vor putea fi separate niciodată, însă asta nu pare să le deranjeze prea tare. Mama fetelor crede că ceea ce le deosebeşte de restul lumii, le face şi să aibă puteri speciale."Au mult mai multe în comun decât alţi siamezi. Fiecare dintre ele are abilitatea de a vedea ceea ce vede şi cealaltă, practic văd una prin ochii celeilalte", a explicat femeia.

Mai mult, dacă mama o mângăie pe una dintre gemene, simte şi cealaltă. "În timp ce tu o mângâiai pe Christa pe mână, Tatiana a început să zâmbească şi avea aşa o expresie pe faţă ca şi cum putea să simtă".

Iar teoria mamei este confirmată şi de medici . "Au abilitatea, cel mai probabil, de a-şi auzi gândurile una alteia".

Dincolo de înfăţişarea diferită şi de capacităţile pe care le au, fetele se bucură de poate unul dintre cele mai importante lucruri: dragostea familiei, care vrea să le ajute să ducă o viaţă câtmai normală cu putinţă.

Observator

Parteneri
x close