Droguri în mâncare. Metodă criminală a unor restaurante pentru a-și atrage clienții

de M.Z.    |    13 Noi 2016   •   15:01
Droguri în mâncare. Metodă criminală a unor restaurante pentru a-și atrage clienții Foto: pixabay.com

Chinezii au apelat la metode criminale pentru a-și atrage clienții în restaurante, folosind substanțe toxice și chiar stupefiante care dau dependențe severe.

Este vorba despre opiu, substanța toxică folosită ca și condiment în bucatele servite, spun oficialii de stat din China care au găsit acest ”ingredient” în mâncăruri, informează independent.co.uk.

Utilizarea de astfel de stupefiante poate provoca dependențe grave, atrag atenția specialiștii.

În China, pulberea de mac se găsește la vânzare, la un preț de 60 de dolari kilogramul. 

Problema este că se obișnuiește amestecul ei cu ulei de ardei iute și alte condimente, iar acest lucru face dificilă detectarea ei de către autorități.

Opiul este o substanță toxică cu proprietăți narcotice extrasă din capsulele unor specii de mac și întrebuințată ca somnifer, calmant, analgezic și chiar stupefiant.

În urma unui control, mai multe restaurante chinezești au fost închise, după ce unii bucătari ar fi asezonat mâncarea cu opiu, pentru a încerca astfel să atragă mai mulți clienți. Oficialii de stat din China spun că în 35 de localuri se folosea ilegal substanța toxică opiu.

x close