După lebede, englezii ne interzic să le mâncăm peştii

21 Noi 2007   •   22:54
După lebede, englezii ne interzic să le mâncăm peştii
  Autorităţile britanice au confecţionat o serie de indicatoare prin care vor să îi determine pe imigranţii est-europeni să nu mai mănânce peştii pescuiţi în râurile şi lacurile din Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică. Publicaţia citată mai precizează că Iniţiativa intervine într-un moment oportun deoarece crapul şi ştiuca reprezintă mâncăruri tradiţionale pentru masa de Crăciun în Polonia, iar oficialii se tem că în săptămânile care urmează se va înregistra o creştere a pescuitului.

Mesajul nu poate fi mai clar pentru orice polonez sau român flămând, în condiţiile în care est-europenii susţin adesea că nu cunosc tradiţia britanică potrivit căreia peştii prinşi sunt aruncaţi înapoi în apă şi nu sunt luaţi acasă pentru a fi consumaţi, adaugă Daily Mail. Indicatoarele se aseamănă cu cel realizat de Clubul de pescuit din Luton, care avertiza că lebedele din canalul Grand Union nu sunt de mâncare.

"Unii nou-veniţi nu ştiu că noi eliberăm peştii, dar alţii fac parte din bande care ştiu că ceea ce fac este greşit", a declarat un oficial al Agenţiei pentru Mediu.

Antena3.ro

x close