x close

Elevii britanici citesc basme cu... gay

12 Mar 2007   •   14:12
Elevii britanici citesc basme cu... gay
Programa şcolară din Marea Britanie va introduce în ciclul primar basme cu... gay. Proiectul introdus de sindicatele profesorilor a costat 600.000 de lire sterline şi este finanţat din bani publici. Iniţiatorii proiectului "No Outsiders", universităţile Sunderland şi Exeter şi Institutul pentru Educaţie, doresc ca homosexualitatea să fie privită ca un lucru normal de la o vârstă fragedă.

Seria include o poveste despre un prinţ care respinge dragostea a trei prinţese frumoase înainte de a se îndrăgosti de un bărbat, o altă poveste despre o fetiţă spaţială care are două mame şi una despre un pui de pinguin care are doi taţi. Cărţile au fost introduse pentru început în 14 şcoli, iar dacă programul va avea succes, va fi extins.

Grupurile religioase creştine au calificat iniţiativa drept "imorală şi păcătoasă" şi au spus chiar că este o formă de abuzare a copiilor. Criticii spun că iniţiativa încalcă legea care interzice propaganda gay în şcoli. Grupurile musulmane spun că poveştile "nu corespund învăţăturilor islamice". De cealaltă parte, susţinătorii acestui proiect spun că homosexualitatea este un lucru normal care există în societate şi că această iniţiativă va ajuta la eliminarea atitudinilor homofobe în rândul copiilor.

Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati