Elevii indisciplinaţi dintr-o şcoală britanică, închişi în celule

15 Oct 2008   •   13:54
Elevii indisciplinaţi dintr-o şcoală britanică, închişi în celule

Elevii mai puţin cuminţi ai unei şcoli din Doncaster sunt pedepsiţi într-un mod cel puţin bizar, dacă nu chiar sadic. Dacă deranjează ora, fac scandal sau chiulesc, aceştia sunt obligaţi să stea în celule asemănătoare celor de la din centrul de interogare de la Guantanamo. Profesorii, care numesc celulele "camere private de studiu", chiar informează părinţii când copiii sunt nedisciplinaţi şi trebuie să petreacă timp acolo.
Andrew Widdowson, unul dintre părinţii unui elev care studiază la şcoala respectivă a fost şocat când a văzut locul în care fiul lui a fost obligat să-şi petreacă câteva ore. Camera era foarte mică, nu avea geamuri şi era amplasată la subsolul clădirii. Bărbatul a făcut un scandal monstru din această cauză. "Am fost sunat de unul dintre profesorii băiatului meu care mi-a zis că fiul meu este ţinut în centru de detenţie din cauză că a spart roţile bicicletei unui coleg. Am rămas şocat să descopăr că încăperea în care stătea semăna cu Guantanamo."
Tatăl băiatului aflat în detenţie a descris în amănunt camera în care erau ţinuţi copiii. "Camera era zugrăvită în negru. Totul era negru, pereţii erau capitonaţi, iar lumina era insuficientă. Este prima oară când fiul meu cauzează o problemă. Pedeapsa este mult prea grea pentru ceea ce a făcut el."
În urma incidentului, domnul Widdowson a primit o scrisoare de la cadrele şcolare. Acestea au scris:"Toţi băieţii implicaţi în incident trebuie să stea o zi în camera de detenţie pentru a reflecta la ce au făcut." Profesorii refuză să-l mai primească pe Kieran la cursuri dacă nu îşi va ispăşi pedeapsa.
Antena3.ro

x close