Era acolo de 100 de ani și nimeni nu a știut. Luna trecută a început să iasă ușor din apă. „Eram la plajă când am văzut grozăvia. Am rămas cu gura căscată” - VIDEO

de S.T.    |    13 Ian 2019   •   12:53
Era acolo de 100 de ani și nimeni nu a știut. Luna trecută a început să iasă ușor din apă. „Eram la plajă când am văzut grozăvia. Am rămas cu gura căscată” - VIDEO Foto: captură video youtube.com

Epava unui submarin german din Primul Război Mondial a apărut pe o plajă din Franța.

Epava submarinului UC-61 poate fi văzută la Wissant, lângă Calais, în nordul Franței. Fiarele navei au început să fie vizibile din decembrie, spun localnicii.

Conform BBC, submarinul german UC-61 a scufundat în Primul Război Mondial, începând din noiembrie 1916, 11 nave aliate, unele prin lansarea de torpile, altele prin mine marine.

În iulie 1917, UC-61 a pornit în ultima sa misiune, din portul belgian Zeebruge. 

Submarinul a eșuat însă în apropiere de Calais, unde, se pare, s-a apropiat prea mult de țărm, pe 26 iulie. Rămași blocați, cei 26 de membri ai echipajului s-au predat francezilor, după ce și-au distrus nava.

Submarinul german a rămas acolo, iar în anii 30 a fost complet acoperit de nisip. Acum, a redevenit un obiectiv turistic. 

Parteneri
x close