Este INCREDIBIL ce au ajuns să bage în shaorma. Milioane de consumatori, revoltaţi la aflarea veştii

de O.P.    |    22 Iul 2013   •   03:35
Este INCREDIBIL ce au ajuns să bage în shaorma. Milioane de consumatori, revoltaţi la aflarea veştii

La orice oră din zi sau din noapte la shaormeriile, răsărite ca ciupercile după ploaie, este aglomeraţie. Grătarele sfârâie, sosurile curg, iar cartofii prăjiţi completează "tabloul" unei mese copioase şi ieftine.

Însă, deşi mulţi se consolează cu ideea că "măcar ştiu ce mănâncă", aflaţi că nici shaorma nu mai este ce a fost. În urma unei anchete făcută în Marea Britanie, s-a descoperit, că pentru a-şi mări considerabil profiturile, proprietarii de shaormerii au ajuns să "transforme" cu ajutorul chimicalelor, carnea de pui în carne de miel sau de vită.

Aşa se face că, ajutându-se de coloranţi şi chimicale, puiul capătă gustul şi textura cărnii de vită sau miel, iar patronii, în loc să plătească 14-15 lire pe un kilogram de carne de vită ori miel, plătesc numai 5 lire pentru carnea de pui.

După ce rezultatele acestei anchete au fost făcute publice, sute de mii de oameni şi-au spus nemulţumirea pe reţelele de socializare, blamând acţiunea ruşinoasă a patronilor de shaormerii.

"După scandalul cărnii de cal, am primit încă o lovitură. O să ne fie frică să mai mâncăm în oraş", scria un utilizator pe Facebook.

Nu este deloc exclus ca shaormeriile din România să apeleze la acelaşi artificiu.

x close