x close

Experiența traumatizantă prin care a trecut o tânără a cărei inimă a încetat să mai bată pentru șase ore. Nu mai avea nicio șansă, dar apoi minunea s-a produs

06 Dec 2019   •   15:54
Experiența traumatizantă prin care a trecut o tânără a cărei inimă a încetat să mai bată pentru șase ore. Nu mai avea nicio șansă, dar apoi minunea s-a produs

O tânără britanică a trecut printr-o experiență traumatizantă după ce a suferit un infarct. Timp de șase ore și jumătate inima ei s-a oprit. 

Medicii au depus eforturi uriașe pentru a o readuce la viață și au spus că au avut de-a face cu un caz "excepțional". 

Audrey Schoeman și soțul ei au făcut o excursie în Spania în noiembrie și au fost prinși de o furtună în timp ce se aflau în Munții Pirinei. Femeia a intrat în șoc hipotermic, iar în timp starea ei s-a înrăutățit foarte mult. 

Femeia de 34 de ani a început să aibă probleme de vorbire, apoi nu a mai putut vorbi, iar la scurt timp a căzut inconștientă. 

Soțul femeii a spus că a crezut că a pierdut-o pentru totdeauna. „Nu am mai simțit nicio respirație a ei, nici pulsul, nici bătăi ale inimii!”.

De asemenea, medicii de la spital au spus că nu au văzut niciun semn vital. „Arăta ca și cum ar fi fost moartă. Dar știam că, în contextul în care a suferit de hipotermie severă, avea o șansă să supraviețuiască. Dacă ar fi suferit un infarct la o temperatură normală și ar fi stat atât de mult timp, ar fi fost moartă. Hipotermia i-a ajutat corpul și creierul să nu înceapă să se degradeze”, a spus doctorul, potrivit BBC.

În cele din urmă, după șase ore și jumătate, medicii au reușit să o readucă la viața. E cea mai lungă perioadă în care inima cuiva a încetat să bată. 

Audrey a fost internată în spital timp de 12 zile. Ea a declarat că nu își aduce aminte nimic din perioada în care inima ei a stat pe loc. 

Citeşte mai multe despre:

medicii infarct inima
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati