Femeia "fantomă", apariţia care a şocat publicul la o prezentare de modă

de O.P.    |    28 Sep 2011   •   11:32
Femeia "fantomă", apariţia care a şocat publicul la o prezentare de modă Galerie foto (3) Foto: weirdpalace.com

Într-o societate consumeristă, care se luptă din răsputeri să combată fenomenul obezităţii, apariţiile şocante de pe podiumurile de modă stârnesc revoltă în rândul medicilor. O nouă întâmplare de acest fel s-a petrecut la prezentarea de modă a designerului Gianfranco Ferré.

Publicul a fost şocat de apariţia unui model care abia se ţinea pe picioare. Tânăra era foarte slabă, iar prin decolteul rochiei i se puteau zări coastele. Imapctul pe care îl au astfel de apariţii în rândul tinerelor este unul foarte mare, adolescentele dorindu-şi să arate ca fotomodelele din reviste.

Există din ce în ce mai multe cazuri de deces din cauza anorexiei, iar mii de familii au fost destrămate de această afecţiune. Rata de mortalitate în cazul acestei boli este de 10%, iar rata de sinucidere la bolnavii de anorexie este mult mai mare decât în rândul populaţiei generale, fiind considerată o cauză principală a decesului.

Potrivit unui studiu recent, mai puţin de jumătate din bolnavii de anorexie se vindecă complet, o treime se ameliorează, iar 20% din bolnavi rămân suferinzi.


x close