Femeie de 49 de ani, acuzată de o farsă "mortală" prin intermediul internetului

18 Mai 2008   •   14:58
Femeie de 49 de ani, acuzată de o farsă "mortală" prin intermediul internetului
O americancă de 49 de ani este acuzată că a folosit un cont fals pe site-ul de socializare MySpace, prin intermediul căruia a determinat sinuciderea unei fete de doar 13 ani (foto). Lori Drew, din Statele Unite, şi-a creat un cont pe MySpace, atribuindu-şi identitatea unui băiat de 16 ani. În acest fel, a flirtat cu adolescenta, care s-a îndrăgostit de băiatul de 16 ani, identitatea falsă creată de americanca de 49 de ani.

Procurorii care instrumentează cazul, au declarat că Lori Drew a întrerupt apoi brusc relaţia virtuală cu tânăra de 13 ani şi, în plus, i-a trimis mai multe mesaje pline de cruzime, printre care şi unul în care îi spunea că ?lumea ar fi mai bună fără ea?. Megan Meier s-a spânzurat în 2006, la câteva ore după ce a citit mesajele trimise de americancă pe site-ul MySpace.

?Această femeie adultă, a folosit cu bună ştiinţă internetul, special pentru a o ataca pe adolescentă?, a declarat avocatul Thomas O'Brien, la Los Angeles, unde se află şi sediul MySpace.

?Oricare dintre adulţii care folosesc internetul sau un site de socializare pentru a hărţui alte persoane, mai ales o tânără adolescentă, trebuie să realizeze că acţiunile lor pot avea consecinţe grave?, a adăugat avocatul.

MySpace a emis un comunicat prin care a declarat că ?nu tolerează hărţuirea prin intermediul internetului?, şi cooperează pe deplin cu avocaţii care se ocupă de acest proces.

Lori Drew neagă acuzaţiile aduse declarând că nu a creat niciun cont pe MySpace şi că nu i-a trimis niciun mesaj adolescentei de 13 ani. Tatăl lui Megan, în vârstă de 38 de ani a declarat că ?a plâns de bucurie? în momentul în care a auzit că americanca va fi urmărită penal, în cazul sinuciderii fiicei sale.

Lori Drew ar putea să-şi petreacă următorii 20 de ani într-o închisoare federală, dacă va fi găsită vinovată.

Antena3.ro

x close