Femeile ţin cură de slăbire 10 ani din viaţă

26 Mai 2008   •   11:08
Femeile ţin cură de slăbire 10 ani din viaţă
Caloriile au devenit cel mai mare inamic al femeilor. Formele rubensiene sau chiar modelul Marilyn Monroe sunt de neacceptat în lumea anilor 2000 şi numai gândul la câteva kilograme în plus poate produce o adevărată cădere nervoasă. Aşa s-a ajuns ca femeile să ţină regim 10 ani din viaţă. Aşa că, atenţie, atunci când auziţi: ?Nu pot să mănânc, sunt la cură!? - să ştiţi că nu este o fiţă. Este realitatea prin care trec cele mai multe fete. Potrivit unui studiu publicat de Daily Mail, reprezentantele sexului frumos alternează cel puţin două diete pe an, fiecare dintre acestea ţinând, în medie, 5 săptămâni. Aşa se ajunge la până 104 diete ţinute între 18 şi 70 de ani, echivalând cu 10 ani de cură.

O femeie din 10 merge chiar mai departe şi ţine regim 25 de ani. Sondajul a fost făcut la cererea LIPObind, companie care produce suplimente naturale pentru slăbit, şi arată că o treime dintre respondente s-au apucat de prima cură de slăbit la vârsta de 16 ani sau chiar mai devreme. 39% dintre femeile chestionate au povestit că au încercat să slăbească pentru că le era ruşine de modul în care arătau. Iar 32% s-au declarat îngrijorate de faptul că vor responsabile de greutatea pe care o vor avea copiii lor, obezitatea fiind cea mai mare temere.

Rezultatele studiilor arată însă că a ţine regim o viaţă nu înseamnă nici pe departe că şi reuşeşti să arăţi bine. Aşa se face că un sfert dintre femei nu pierd niciun kilogram, per total, pentru că imediat după terminarea curei pun la loc tot ce au dat jos. Cu toate astea, mai mult de 41% dintre femei au declarat că se simt de parcă ar fi permanent la cură, fiind atente la ceea ce mănâncă, 44% au răspuns că nu pot pierde în greutate orice ar mânca, iar 59% cred că nu vor ajunge niciodată la silueta pe care şi-o doresc.

Antena3.ro

x close