Fenomen nemaiîntâlnit! Pământul a sunat ca un clopot

03 Dec 2018   •   10:52
Fenomen nemaiîntâlnit! Pământul a sunat ca un clopot Pixabay

Senzorii seismici au detectat un sunet ca de clopot aproape de o insulă dintre Madagascar si Africa. Sunetul ca de clopot a început să se audă până în Chile, Noua Zeelandă și Canada. Apoi, sunetul a ajuns până în Hawaii, care se află pe partea cealaltă a planetei. 

Nimeni nu știe exact de ce acest sunet s-a produs, iar un seismolog de la Universitatea Columbia a declarat că nu a mai întâlnit așa ceva. 

La mijlocul misterului se află o mică insulă situată la jumătatea distanței dintre Africa și Madagascar. Aceasta a fost supusă unui lanț de cutremure încă din mai 2018. Majoritatea au fost minore, dar cel mai puternic de pe 8 mai a fost cel mai mare înregistrat în istoria insulei, atingând o magnitudine de 5,8. Un cutremur ulterior celui de 5,8, din data de 11 noiembrie a fost însă cel mai ciudat. În urma mișcării pământului, s-a auzit un sunet de clopot, monoton, cu o frecvență joasă. 

Conform National Geographic specialiștii bănuiesc că un nou vulcan se poate forma pe această insulă. Insula a fost creată de activitate vulcanică, care însă nu a mai fost activă de 4,000 de ani. 

Sursă: NY Post 

Parteneri
x close