Fenomen spectaculos: Un fotograf a surprins pe cer o imagine care pare să-l reprezinte pe Iisus

de Antena3.ro    |    06 Sep 2011   •   21:47
Fenomen spectaculos: Un fotograf a surprins pe cer o imagine care pare să-l reprezinte pe Iisus Foto: Videonews

O imagine apărută pe cer printre nori, care pare să-l reprezinte pe Iisus, naşte controverse uriaşe în lumea întreagă. În timp ce unii vorbesc şi despre sfârşitul lumii, iar alţii despre teoria conspiraţiei, oamenii de ştiinţă se întrec în explicaţii.

Mulţi sunt convinşi că fotograful Luc Perrot a surprins o apariţie divină: Iisus s-a arătat printre norii din jurul masivului Mafate, din Insulele Reunion (sudul Africii). Este înconjurat de o aură şi pare să ţină braţele ridicate, a binecuvântare. Apariţia seamănă izbitor cu faimoasa statuie din Brazilia a Mântuitorului.

Fotograful urcase pe munte pentru a filma mişcarea norilor şi nici nu şi-a dat seama ce imagine a surprins.

Inclusiv adepţii teoriei conspiraţiei s-au sesizat după apariţia imaginilor. Văd în ele dovada clară a experimentelor derulate de Guvernul american pentru a controla lumea cu ajutorul unei holograme 3D.

Explicaţia este cu totul alta însă, conform opiniei oamenilor de ştiinţă. Este vorba despre un fenomen numit spectrul Brocken, frecvent întâlnit la munte, pe timp de ceaţă sau atunci când soarele se îngână cu norii. Atunci se formează imagini spectaculoase: practic, oameni şi obiecte sunt proiectate pe nori, iar siluetele sunt înconjurate de un spectru multicolor.

Este dovedit însă şi că explicaţiile ştiinţifice şi pasiunile privitorilor nu fac neapărat parte din acelaşi spectru.

 
Get Adobe Flash playerx close