Fondul de ten şi rimelurile ne pot îmbolnăvi de cancer

13 Sep 2007   •   19:30
Fondul de ten şi rimelurile ne pot îmbolnăvi de cancer
Produsele de frumuseţe pot deveni reţete pentru cancer. Foarte multe cosmetice conţin substanţe care pot provoca boli grave. Când vă cumpăraţi o cremă, un şampon sau un deodorant, trebuie neapărat să va uitaţi pe etichetă după conservanţi, aşa numiţii Parabeni, derivaţi, ca şi margarina, din petrol. Potrivit specialiştilor, aceste substanţe mimează efectul estrogenului natural, hormon care are un rol determinant în cancerul de sân.

Parabenii se regăsesc în creme, unguente, aerosoli, dar, mai ales, în farduri. Fondul de ten şi rimelurile conţin doi sau chiar trei parabeni. Un secret: ingredientele sunt înşirate pe etichetă în ordinea descrescătoare a concentraţiilor în care au fost folosite. Cu cât parabenii sunt mai la coada listei, cu atât sunt în concentraţii mai mici. Chiar şi aşa, pericolul nu trebuie ignorat.

La fel de periculos este şi aluminiul, prezent în mai toate deodorantele. Unele uleiuri pentru bebeluşi sunt pline de conservanţi. Medicii recomandă folosirea în locul acestora a obişnuitului ulei de măsline.

Observator
Parteneri
x close