x close

Fratele Papei va depune mărturie în cazul de abuz sexual al Bisericii Catolice

08 Mar 2010   •   08:13
Fratele Papei va depune mărturie în cazul de abuz sexual al Bisericii Catolice Georg Ratzinger

Fratele Papei Benedict XVI a declarat că este dispus să depună mărturie în scandalul sexual ce zguduie Biseria Catolica germană, deşi susţine că nu ştie nimic despre presupusul abuz asupra unor copii dintr-un cor pe care l-a condus.
Reverendul Georg Ratzinger arăta că a existat "disciplină şi rigoare", dar nu teroare în timpul celor 30 de ani cât a fost şef al corului Regensburger Domspatzen din Germania.
Dioceza Regensburg arăta săptămâna trecută că un fost cântăreţ a înaintat acuzaţii de abuz sexual la începutul anilor 1960. Publicaţia germană Der Spiegel scrie că terapeuţii din zonă ar trata mai multe victime din cor.
Ratzinger a condus corul în perioada 1964 -1994.
Dioceza a anunţat că angajează un avocat pentru a ajuta la clarificarea "sistematică" a acuzaţiilor.
Un bărbat care a trăit în internatul corului până în 1967 declara că "un sofisticat sistem de pedepse sadice legate de desfrâu sexual? fusese instituit acolo.
Der Spiegel îl cita pe bărbat, Franz Wittenbrink, declarând că ar fi inexplicabil ca fratele pape să nu ştie nimic.
Pe de altă parte, Ratzinberger arăta că dacă justiţia germană "îmi cere să depun mărturie, evident că sunt gata să o fac, dar nu pot oferi nicio informaţie sau o faptă care ar putea fi pedepsită, deoarece nu am nicio informaţie, nu ştiu nimic," arăta acesta.
"Vorbim de altă generaţie, altă generaţie decât cea a anilor mei?.
Întrebat de La Repubblica de ce vitimele pretind că exista un climat de teroare, Ratzinger declara că "în anii mei, cei de după aceste fapte, exista un climat de disciplină şi rigoare, aceasta evident menite pentru un nivel artistic şi muzical înalt."
Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati