Gata cu temele grele! A apărut site-ul care rezolvă orice problemă de matematică

05 Mar 2009   •   12:10
Gata cu temele grele! A apărut site-ul care rezolvă orice problemă de matematică caiete

?Dacă tu nu poţi, noi suntem aici să te ajutăm?. Aşa sună mesajul de întâmpinare al unui site pe care elevii pot angaja pe cineva pentru a le face temele.

Rezolvarea exerciţiior la matematică este o problemă de domeniul trecutului pentru elevi. Acum, cu numai cinci euro, aceştia pot cumpăra soluţiile pentru diferite probleme.

Stephane Boukris, fondatorul site-ului, a declarat pentru Reuters: ?Mi-am dat seama că acest domeniu nu era exploatat la adevărata lui valoare. Am adăugat puţină impertinenţă, un strop de aroganţă şi a ieşit Domyhomework.com?.

Cum era de aşteptat, profesorii au fost contrariaţi de această iniţiativă. ?Am fost de-a dreptul şocaţi. Ideea site-ului se opune total scopului educaţiei. Copiii trebuie să înveţe să se descurce singuri.? susţine Agathe Field, profesoară de limba engleză.

Boukris şi-a apărat proiectul. Acesta susţine că elevii vor putea acumula cunoştinte şi în acest fel, deoarece site-ul nu le oferă doar rezolvările, ci le şi explică cum s-a ajuns la rezultatul respectiv.

?Nu le dăm pur şi simplu peştele. Îi învăţăm să pescuiască?, a adăugat Stephane Boukris, într-un interviu telefonic.

Antena3.ro

x close