Graurii atacă Roma. Păsările au devenit pericol public pentru autorităţile italiene

28 Noi 2008   •   22:36
Graurii atacă Roma. Păsările au devenit pericol public pentru autorităţile italiene

Vaticanul, Fontana di Trevi şi străzile cochete ale Romei. Iar seara, peisajul romantic este completat de stolurile de grauri care zboară deasupra oraşului etern. Aici se opreşte însă romantismul. Autorităţile de la Roma sunt disperate să găsească o soluţie pentru alungarea păsărilor care poposesc în fiecare toamnă în oraş. Motivul este pe cât de simplu, pe atât de neplăcut. Zburătoarele umplu străzile, statuile şi chiar maşinile, de ?surprize? lipicioase.
Milioanele de grauri care îşi fac apariţia în fiecare toamnă la Roma au devenit deja o problemă pentru edilii oraşului. Găinaţul acestora cade adesea pe pavimente, pe oameni şi pe maşinile sau motocicletele parcate. Mai mult, în combinaţie cu ploaia, materia devine alunecoasă, provocând multe accidente pe străzile Romei, mai ales pentru scutere, potrivit The Telegraph.
Luna aceasta, un avion Boeing 737 aparţinând companiei Ryanair, a trebuit să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Ciampino, după ce a lovit un stol de grauri. Peste 200 de păsări au umplut atunci geamul cock-pit-ului de sânge sau au rămas blocate în motoarele avionului.
Autorităţile italiene au luat măsuri pentru a îndepărta graurii, folosind înregistrări ale sunetului pe care îl fac aceştia când sunt în pericol, amplificat de zeci de ori. Operaţiunea costă peste 150.000 de euro anual.
Roma nu este singurul oraş care se confruntă cu această problemă. La Londra, edilii au folosit şoimi pentru a speria porumbeii din Trafalgar Square. Şi în Bucureşti păsările din parcul Cişmigiu constituie o problemă din ce în ce mai mare în fiecare primăvară.
Antena3.ro

x close