Hoţia francezului, bucuria românului. Bicicletele furate din Paris ajung în România

16 Iul 2008   •   15:38
Hoţia francezului, bucuria românului. Bicicletele furate din Paris ajung în România
O mare parte din bicicletele furate din Paris ajung în România, susţin jurnaliştii britanici, încercând să tragă un semnal de alarmă: hoţii ameninţă proiectul de închiriere de biciclete pus în practică în capitala Franţei, pentru fluidizarea traficului.

Serviciul de închiriere de biciclete Velib a fost considerat încă de la început un succes. Cele 16.000 de biciclete puse la dispoziţie doritorilor au fost utilizate, în primul an de funcţionare, pentru 26 de milioane de plimbări, cu o taxă zilnică de un euro. Au fost înfiinţate peste 1.400 de staţii de închiriere.

Compania care se ocupă de acest serviciu a anunţat, însă, că peste 6.000 de biciclete au fost vandalizate sau furate. Au fost găsite chiar şi în copaci, iar multe dintre ele descoperite în România.

Proiectul, iniţiat de primarul Parisului, a adus un profit de 20 de milioane de euro, numai din abonamente şi a fost introdus şi în alte zece oraşe franceze.

Serviciul Velib a stârnit, însă, şi critici. De la începutul anului, trei oameni care au folosit biciclete închiriate au murit în accidente de circulaţie. Şoferii spun că de vină sunt bicicliştii, care nu respectă regulile de circulaţie, în timp ce alţi parizieni spun că vinovată este municipalitatea, care nu a introdus peste tot benzi speciale pentru biciclişti.

Antena3
Parteneri
x close