În 1986, un miner săpa în subteran la Ocnele Mari în schimbul de noapte. A avut loc o surpare, iar din andâncuri și-a făcut apariția un cadavru, aproape perfect conservat. Când s-a uitat mai bine, omul a încremenit. „Era chiar el”

18 Apr 2019   •   00:23
În 1986, un miner săpa în subteran la Ocnele Mari în schimbul de noapte. A avut loc o surpare, iar din andâncuri și-a făcut apariția un cadavru, aproape perfect conservat. Când s-a uitat mai bine, omul a încremenit. „Era chiar el” Foto: Pixabay.com

În 1986, un miner săpa în subteran la Ocnele Mari în schimbul de noapte. A avut loc o surpare, iar din andâncuri și-a făcut apariția un cadavru, aproape perfect conservat. 

Bărbatul nu poate uita nici în ziua de azi întâmplarea. „L-am văzut cu ochii mei, în noaptea aceia eram de serviciu și îmi amintesc totul de parca a fost ieri. La un moment dat s-a auzit un zgomot infernal, de parcă s-ar fi deschis o ușă metalică, scrâșnea pământul de parcă ar fi frecat fier pe fier. Apoi dintr-o dată s-a crăpat pământul și o lumină puternică a țâșnit în noapte. Când ne-am uitat să vedem ce este, am observat un bărbat ciudat, ce avea în jur de doi metri și o îmbrăcăminte demodată. Pielea lui era de o culoare aproape aurie și purta o barbă lungă și blondă. Ce ne-a uimit pe toți era senzația ca acel bărbat era încă viu, avea ochii larg deschiși, iar fața sa, deși cu trăsături frumoase, inspira teroare. Unul dintre colegi a făcut o glumă spunând că așa trebuie să fi arătat diavolul după căderea sa pe Pământ. După câteva zile colegul respectiv a fost găsit mort în timpul serviciului din subteran.”, povestea minerul.

În urma acestui incident, lucrul în mină a fost oprit, iar o echipă de securitate de la București a venit imediat la fața locului. Au izolat zona și au început imediat să facă cercetări, iar martorii acelui eveniment au fost interogați și cercetați amănunțit. Rezultatul anchetei a rămas însă secret. Minerul nostru ne spune ca au fost întorși pe toate fețele cu întrebări despre prieteni și familie. S-a zvonit chiar ca mortul ar fi fost spion străin. Dar ce spion vine îmbrăcat cu haine ce păreau a fi vechi de sute de ani, care își pune un inel imens pe deget și purta un pumnal încrustat cu pietre scumpe.

Identitatea bărbatului nu a fost însă aflată, dar au apărut diverse variante. Una din teorii spune ca în urmă cu 3.000 de ani Vâlcea făcea parte dintr-un ansamblu religios pelasg. Acest imperiu era condus de o dinastie de natura divină, a căror regi aveau și titulatura de ,,zeu”  și purtau numele de Salmos. Este posibil ca acest bărbat să fie unul din foștii regi pelasgi, scrie semnaluloltuui.wordpress.com.

x close