În acest sat din România, localnicii cred că sunt protejați de un sfânt. „E o adevărată minune ce se întâmplă aici!”

22 Iul 2019   •   00:04
În acest sat din România, localnicii cred că sunt protejați de un sfânt. „E o adevărată minune ce se întâmplă aici!” Foto: Opinia Timisoarei

În satul Partoș, din județul Timiș, localnicii cred că sunt protejați de un sfânt care a ridicat aici o biserică.

Oamenii nu mai știu ce e aia o înmormânatare, iar drumul spre cimitir nu a mai fost de mult bătut, pentru că moartea aici este o raritate. 

Satul Partos, ce tine de comuna Banloc, a devenit una dintre cele mai cunoscute localitati din Banat dupa, in urma cu aproape o jumatate de mileniu aici a pastorit si si-a gasit apoi linistea Dumnezeiasca, Iosif cel Nou. Cunoscut pentru numeroasele sale minuni, Sfantul Iosif de la Partos este considerat ocrotitorul Banatului. A venit la Timisoara ca Mitropolit, si mai apoi la Partos, unde a ridicat o biserica si a fost inmormantat, dupa ce o viata a slujit la manastirile de pe muntele Athos. Iosif cel Nou a infaptuit mai mult minuni, pentru care Biserica Ortodoxa Romana l-a asezat in randul sfintilor.

Faptul ca ani la randul nu s-a prapadit nimeni in Partos este vazut de localnici drept tot o minune.

„Binele fizic, binele din afara se naste, provine din binele care este in sufletul omului si sfantul Iosif lucreaza la inima oamenilor. Si aceasta este cea mai mare minune pe care noi stim ca el o face. Schimba inimile oamenilor si sunt convins ca, daca inima unui om este o inima schimbata, este o inima sanatoasa din punct de vedere spiritual, si cele din afara, daca Dumnezeu va ingadui vor veni… viata trupului, modul in care oamenii traiesc”, spune Padre, preotul ce slujeste la Manastirea de la Partos, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Parteneri
x close