x close

În Premieră. Mesaje din lumea de dincolo

18 Dec 2016   •   21:59
În Premieră. Mesaje din lumea de dincolo

Superstițioși sau nu, trebuie să admitem că unele lucruri sunt greu de explicat. Mărturiile despre lumea de dincolo sunt multe, extrem de multe. Unele mai credibile decât altele.

Una dintre cele mai fascinante povești cu elemente supranaturale este cea a Iuliei Hașdeu. Aceasta, dar și altele, au fost explorate de echipa ”În Premieră”.

Spiritul Iuliei Hașdeu trăiește și astăzi

Unii spun că spiritul Iuliei Haşdeu (1869-1888) n-a plecat niciodată de la castelul din Câmpina. Uneori, noaptea, vecinii aud pianul cântând. Pentru cei care cred în spiritism, mâinile care bat în clape sunt ale Iuliei. Pentru cei care n-au dezlegat niciodată misterul lumii de dincolo, pe scaunul de la pian ar putea fi oricine. Dincolo de tainele lumii de dincolo, scrise sau nu, pe pagini aruncate de a valma, Iulia Haşdeu fascinează şi azi prin povestea ei.

Deşi este mai puţin cunoscut, castelul Iuliei Haşdeu de la Câmpina este un obiectiv turistic pe care toată lumea ar trebui să îl viziteze.

Clădirea atrage prin arhitectura bizară, prin simbolurile mistice prezente în fiecare ungher al clădirii şi prin legendele tulburătoare ţesute în jurul său. Castelul Iuliei Haşdeu a fost construit de tatăl ei, Bogdan Petriceicu Haşdeu, între anii 1894-1896, ca un templu închinat memoriei tinerei, care murise la numai 19 ani, deşi era un copil-minune.

Singura fiică a academicianului Bogdan Petriceicu Haşdeu, Iulia, a murit la 19 ani, răpusă de tuberculoză. La şase luni de la moarte fetei, în marie 1890, Bogdan Petriceicu Haşdeu stătea la masa de scris, cu mâinile la tâmple.

Savantul înţelegea singurele sale opţiuni: să moară sau să înnebunească. Dintr-o dată, mâna i se puse într-o mişcare fără astâmpăr. Tâmpla stângă i se zbătea. În cinci secunde, pe foaia albă de hârtie stătea scris: „ Je suis heureuse; je t’aime; nous nous reverrons; cela doit te suffire. Julie Haşdeu (Sunt fericită. Te iubesc. Ne vom revedea. Asta ar trebui să-ţi fie îndeajuns. Julie Haşdeu)”.

Atunci a înţeles savantul că, deşi o legătură fizică cu fiica sa este imposibilă, rămâne legătura spirituală. Obsesiv îi invocă spiritul şi, ajutat de specialişti, a hotărât să construiască o casă, în care spiritul Iuliei să poată sălăşlui. A început construcţia castelului dedicat Iuliei pe un domeniu din Câmpina, în 1893, după planurile şi specificaţiile fetei pe care le primea prin intermediul şedinţelor de spiritism. Trei ani mai târziu, edificiul era gata.

Energia este viață și viața este energie

Vi se întâmplă să ajungeți într-un loc anume și să fiți cuprinși de o stare ciudată? De bine sau...dimpotrivă? Energiile pozitive și negative ne afectează permanent viața, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, care ne invită într-un scurt periplu prin București. Care sunt locurile benefice pentru noi și care sunt cele de care trebuie să ne ferim?

Citeşte mai multe despre:

In premiera mesaje
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati