India. Lipitorile din bălţi, folosite ca tratament pentru calviţie

13 Iul 2008   •   12:48
India. Lipitorile din bălţi, folosite ca tratament pentru calviţie
Un grup de medici de la o universitate hindusă, din nordul Indiei, foloseşte o metodă medievală ca să îi scape pe pacienţi de chelie. Medicii folosesc lipitorile recoltate din bălţi, iar tratamentul durează câţiva ani. Centrul de tratament de la universitatea Banaras este cunoscut în toată India. Medicii tratează zilnic zeci de pacienţi. Pacienţii care sufer de calviţie trebuie să se trateze cu lipitori timp de 2 ani ca să aibă rezultate. Medicii spun că pricipiul folosirii lipitorilor este unul foarte simplu.

“Căderea părului are loc din cauza unor micoze sau a mătreţii. Noi o tratăm prin terapie cu lipitori. Întâi radem tot părul de pe capul pacientului, determinam zona unde calviţia esta mai rară şi o tratăm cu lipitori”, a declarat unul dintre doctorii indieni.

Zeci de pacienţi s-au însănătoşit după artrită sau boli grave de piele, spun medicii. Mulţi au trecut cu succes de tratament şi şi-au trimis şi prietenii la medicii hinduşi. Aceştia spun că lipitorile au enzime care reuşesc să dizolve cheagurile de sânge, reduc durerea şi îmbunătăţesc circulaţia în zona bolnavă.

Antena3
Parteneri
x close