India. O fată sângerează prin porii pielii de pe nas, gât, cap şi tălpi

01 Oct 2008   •   12:47
India. O fată sângerează prin porii pielii de pe nas, gât, cap şi tălpi

Cazul unei fete de numai 13 ani din India a uimit foarte mulţi doctori. Aceasta suferă de o boală necunoscută din cauza căreia sângerează prin pori, fără a avea vreo leziune vizibilă. Adolescenta pierde sânge prin ochi, nas, pielea de pe cap, de pe gât şi chiar de pe tălpi.

Twinkle Twivedi a primit transfuzii în repetate rânduri deoarece cantitatea de sânge pe care o pierde este semnificativă. Potrivit publicaţiei "Daily Mail", fata se trezeşte dimineaţa cu întreg corpul acoperit de sânge uscat. Familia fetiţei a încercat orice metodă pentru a găsi o soluţie pentru boala adolescentei. Disperaţi, aceştia au apelat fără rezultat la foarte mulţi doctori şi au ajuns chiar si la moschei, biserici. "Nu suntem superstiţioşi. dar am ajuns la disperare. Am fost la temple, moschei, biserici, dar nimic nu a vindecat-o."Medicii din India cred că fata suferă de o formă extremă a unei boli foarte rare de sânge, pentru care nu au găsit un tratament. Doctorii de la Al India Institute of Medical Science din Delhi au caracterizat sângele fetei ca fiind foarte apos, asemănător unui vin rosu, fără putere de coagulare. Cu toate acestea, medicii nu i-au pus un diagnostic sigur adolescentei şi speculează asupra posibilelor cauze ale bolii de care suferă fata.Boala fetei s-a declanşat când aceasta avea 12 ani. De atunci, sângele se scurge din corpul adolescentei de cel puţin cinci ori pe zi. Însă, au existat şi zile în care a sângerat de 20 de ori în acceaşi zi. "La început, obişnuiam să plâng de fiecare dată când sângeram. Acum, stau liniştită."a declarat fetiţa.

Educaţia adolescentei a avut foarte mult de suferit din cauza acestei boli. Fata a fost dată afară din şcoala la care învăţa, iar o altă instituţie de învăţământ a refuzat să o primească. În prezent, aceasta învaţă singură acasă.

Sora cea mare a fetei, Parul, de 21 de ani a spus:" Nu trece nici o zi fără să ne rugăm ca doctorii să găsească un tratament pentru boala surorii mele."

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Antena3.ro

x close