Indicatoarele rutiere cu "Bărbaţi la muncă", revopsite pentru că sunt misogine

22 Iul 2008   •   22:15
Indicatoarele rutiere cu "Bărbaţi la muncă", revopsite pentru că sunt misogine
Toate indicatoarele rutiere cu "Bărbaţi la muncă" (Men at Work) dintr-un oraş american vor trebui să fie revopsite, în urma plângerilor că ele discriminează femeile care lucrează în domeniul construcţiilor. Autorităţile din Atlanta, Georgia, au decis să schimbe semnele în urma unei campanii lansate de editorul unei reviste locale pentru femei, care a spus despre indicatoare că sunt misogine.

Peste 50 de semne de avertizare "Bărbaţi la muncă" sau "Bărbaţi muncind" vor fi revopsite şi vor spune "Muncitori înainte" sau doar "Muncitori". Costul întregii operaţiuni va depăşi 1.000 de dolari, revopsirea unui indicator costând 22 de dolari. Municipalitatea se va asigura totodată că viitoarele indicatoare care vor fi cumpărate vor fi neutre. "A fost cea mai bună măsură pe care puteam să o luăm", a declarat Joe Basista, membru al Atlanta Public Works, citat de Telegraph.co.uk.

Peste jumătate din angajaţii departamentului sunt femei, iar unele s-au plâns despre semne şi în trecut, conform oficialilor uniunii. Cynthia Good, editor la revista Pink, a declarat acum că speră să convingă şi autorităţile din alte oraşe să înlăture eroarea de pe semnele de circulaţie. Cynthia Good a început această campanie după ce poliţia a investigat-o că ar fi scris cu un spray cu vopsea literele "wo" la începutul unuia dintre semnele ofensatoare, pentru a forma cuvântul "women" (n.r. femei, în limba engleză).

Antena3.ro
Parteneri
x close