Indienii schimbă sexul fetiţelor din dorinţa de a-şi mări veniturile

de Antena3.ro    |    28 Iun 2011   •   12:53
Indienii schimbă sexul fetiţelor din dorinţa de a-şi mări veniturile indiancelebrityvideos.com

Tot mai mulţi părinţi din India apelează la chirurgi pentru a le transforma fetiţele în băieţi, prin operaţii de schimbare de sex, informează The Telegraph. Motivul acestei practici este dorinţa de îmbunătăţire a veniturilor familiei de către viitorul fiu. Părinţii plătesc şi 2000 de lire pentru o astfel de operaţie.

Organizaţiile pentru protecţia femeilor şi a copiilor consideră această modă o "nebunie socială" care face de râs populaţia de sex feminin din India.

"Genitoplastia se poate aplica la un copil normal de orice sex, dar în timp aceste organe nu se vor dezvolta cu influenţa hormonală normală, lucru ce va duce la infertilitate şi impotenţă. [...] Părinţii trebuie să ia în calcul şi impactul social şi psihologic al unei astfel de proceduri asupra copilului lor", a explicat V.P. Goswami, preşedintele Academiei de Pediatri din Indore.

În plus, faptul că părinţii pot să afle prin testări prenatale cu ultrasunete sexul copilului lor, a dus în India la o scădere cu peste 7,1 milioane a numărului de fete cu vârsta până la şase ani.

Familiile în care primul născut a fost de sex feminin aleg în foarte multe din cazuri să renunţe la a doua sarcină, dacă fetusul se dovedeşte a fi tot fată, în speranţa că următorul copil va fi un băiat.Parteneri
x close