Infractor devenit erou, deconspirat accidental de bunica lui

25 Aug 2010   •   23:50
Infractor devenit erou, deconspirat accidental de bunica lui Foto: legaljuice.com

O faptă eroică l-ar putea costa libertatea pe un bărbat din statul american Oregon, care urmează să devină tătic peste două săptămâni. Totul din cauza bunicii sale, care, în mod accidental, i-a dezvăluit acestuia adevărata identitate, informează katu.com.

Erik Hemenway, în vârstă de 33 de ani, a devenit erou peste noapte după ce reuşit să salveze de la înec un adolescent de 15 ani. Fără să stea prea mult pe gânduri, a sărit în Lacul Detroit şi l-a scos pe băiat de la o adâncime de circa şase metri. Adolescentul îşi pierduse deja cunoştinţa când a fost adus la mal, însă medicii au reuşit să-l resusciteze.

Bunica lui Erik, în vârstă de 81 de ani, a citit întreaga poveste într-un ziar. Mândră până peste cap de fapta eroică de care a dat dovadă nepotul său, femeia nu a putut să treacă peste faptul că ziariştii îi scriseseră greşit numele: "Craig Hemengway". Aşa că s-a hotărât să trimită un e-mail publicaţiei, în care a explicat că eroul este nepotul ei şi în care a cerut insistent să fie corectată greşeala. 

Cei de la ziar au trimis, însă, e-mail-ul mai departe către autorităţi. După ce au cercetat cazul, poliţiştii au descoperit că, de fapt, bărbatul folosise un pseudonim, întrucât pe numele său exista un mandat de arestare. În urmă cu câţiva ani, Erik s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fugit de la locul unui accident. Mandatul de arestare a fost emis pe numele său pentru că nu a plătit decât o parte din cheltuielile de judecată.

Unul dintre poliţişti l-a contactat pe infractorul devenit erou şi i-a recomandat să se predea. Bărbatul susţine însă că se teme să facă acest lucru, întrucât urmează să aibă un copil peste circa două săptămâni.

În mod ironic, bărbatul urmează să fie acum răsplătit de autorităţi pentru fapta sa eroică, în ciuda faptului că riscă să ajungă după gratii.

Antena3.ro

x close