x close

Internetul creează dependenţă asemenea cocainei, heroinei sau ketaminei

de N.B.    |    12 Ian 2012   •   19:38
Internetul creează dependenţă asemenea cocainei, heroinei sau ketaminei 414 Foto: thetechnologicalcitizen.com

Un nou studiu a demonstrat că Internetul poate provoca dependenţă şi poate schimba procesele neuronale asemenea substanţelor despre care se ştie că dau dependenţă, informează CBS News.

Pentru studiu au fost comparate rezultatele în urma scanării creierului a 17 bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 ani, care trăiesc în China, care au fost diagnosticaţi cu dependenţă de Internet cu rezultatele testărilor unor oameni care nu prezintă niciun fel de afecţiune.

Cercetătorii au descoperit mai multe "anomalii ale materiei albe" în timpul scanării creierelor celor depedenţi de Internet. Rezultatele indică faptul că traseele neuronale ale celor testaţi au întreruperi pe rutele legate de emoţii, luarea deciziilor şi auto-controlul.

Comparând cu rezultatele unor testări mai vechi, aceleaşi anomalităţi au fost descoperite şi în cadrul tomografiilor persoanelor dependente de alcool, cocaina, heroină, marijuana sau ketamină.

Profesorul Gunter Schumann, director al Institutului de Psihiatrie al King College din Londra, a spus că a descoperit modele asemănătoare şi la persoanele cu dependenţă de jocuri video.

Citeşte mai multe despre:

internet drog dependenta cocaina studiu heroina marijuana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati