Întreaga avere a preşedintelui din Uruguay - un Volkswagen Beetle

07 Iun 2010   •   08:25
Întreaga avere a preşedintelui din Uruguay - un Volkswagen Beetle
jose mujica

Preşedintele uruguayan, Jose Mujica, a declarat că întreaga sa avere este constituită doar dintr-o maşină Volkswagen Beetle din 1987.
În cadrul unei declaraţii sub jurământ privind activele sale, Mujica arăta că nu deţine conturi bancare şi a pus mica sa fermă floricolă pe numele soţiei, el posedând doar vechea maşină, ce valorează circa 1.500 de euro.
Mujica, fost luptător de gherilă care a preluat funcţia în martie este popular în micul stat pentru stilul său de viaţă modest.
Declaraţia preşedintelui în vârstă de 75 de ani arată că Mujica nu are datorii sau economii şi nu mai deţine nicio proprietate.
Salariul porezidenţial al acestuia este de circa 10.000 de euro lunar, dar donează cea mai mare parte din acest coaliţiei de stânga şi pentru un program public de construcţie case.
El a refuzat să se mute în reşedinţia prezidenţială oficială, optând să locuiască în locuinţa soţiei sale, care este senator, la marginea capitalei,Montevideo.
Ân schimb, vicepreşedintele său, Danilo Astor, a declarat o avere de aproape 200.000 de euro ce include o casă şi o maşină ce valorează de 10 ori mai mult decât Beetle-ul preşedintelui.
Liderul de stânga a fost închis peste zece ani pentru activităţile sale de gherilă în timpul anilor 1960 - 1970.

Antena3.ro

Parteneri
x close