Italia: 50 de euro pentru cei care slăbesc 3 kilograme

13 Aug 2007   •   12:33
Italia: 50 de euro pentru cei care slăbesc 3 kilograme
Primarul localităţii italiene Varallo Sesia, Gianluca Buonanno, a pus în aplicare un plan eficient împotriva obezităţii. Acesta promite un premiu de 50 de euro pentru persoanele care slăbesc trei kilograme pe lună, în cazul femeilor, şi patru kilograme, în cazul bărbaţilor. Pentru această iniţiativă au fost alocate momentan fonduri în valoare de 10.000 de euro. Primarul îi stimulează pe cetăţeni prin acordarea a 100 de euro în plus pentru cei care-şi vor menţine noua greutate în următoarele cinci luni şi cu alţi 100 de euro pe cei care pierd acelaşi număr de kilograme în a doua lună.

Posibilii candidaţi trebuie să prezinte un certificat oferit de farmaciile autorizate, care să ateste că sunt supraponderali sau obezi, iar un medic al primăriei le va recomanda o dietă personalizată.
Ministrul italian al sănătăţii, dna Livia Turco, a salutat iniţiativa lui Gianluca Buonanno şi şi-a exprimat dorinţa ca 'alte primării să-i urmeze exemplul.
Primarul Gianluca Buonanno organizează deja cursuri gratuite de gimnastică în parcurile localităţii, la sfârşit de săptămână.
La scurt timp după ce au aflat despre această iniţiativă, mulţi cetăţeni din Varallo Sesia s-au dus la primărie pentru a se înscrie în acest program.

Aproximativ 35% din italieni sunt supraponderali sau obezi, conform datelor Uniunii Europene

Rompres

x close