x close

Jocul "World of Warcraft", motiv de divorţ pentru cuplurile britanice

de Antena3.ro    |    31 Mai 2011   •   19:45
Jocul "World of Warcraft", motiv de divorţ pentru cuplurile britanice 429 Foto: blog.media-freaks.com

Un studiu realizat de o companie ce oferă servicii de consiliere cuplurilor arată că din ce în ce mai multe căsnicii ale britanicilor se destramă din cauza jocurilor "World of Warcraft" şi "Call of Duty", informează Daily Mail, în ediţia electronică.

Astfel din 200 de cereri de divorţ analizate de companie, peste 15% au listat ca motiv al separării unui dintre jocurile menţionate mai sus. În 2010, procentul era cu 10% mai mic.

Cu toate acestea, specialiştii spun că această dependenţă faţă de jocurile video şi IT poate fi tratată, principala problemă fiind aceea că împătimiţii nu o recunosc ca pe o dependenţă.

"Asta însemnă că cel care îşi petrece tot timpul în faţa calculatorului nu alege să facă asta, ci este constrâns din pricina dependenţei", a explicat un specialist în domeniu.
 
Mai mult decât atât, managerul companiei de consiliere a menţionat şi câteva dintre motivele pentru care britanicii aleg să-şi petreacă atât de mult timp în faţa calculatorului: recesiunea sau rutina care apare în relaţii

"Creşterea procentului ar putea fi o consecinţă a faptului că oamenii îşi petrec mai mult timp acasă din pricina recesiunii sau poate fi o simplă scuză pentru bărbaţii aflaţi deja într-o relaţie nefericită care preferă să se retragă într-o lume virtuală", crede managerul Divorce Online, Mark Keenan.


Citeşte mai multe despre:

jocuri divort Marea Britanie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati