x close

L-a vizitat pe Moş Crăciun cu o Dacie veche de 25 de ani (VIDEO)

24 Dec 2009   •   19:15
L-a vizitat pe Moş Crăciun cu o Dacie veche de 25 de ani (VIDEO) dacia

Un vis din copilărie a devenit realitate pentru un hunedorean. A vrut, cu orice preţ, să vadă casa unde locuieşte Moş Crăciun. Ovidiul Chifor, a străbătut Laponia şi a ajuns la Cercul Polar cu, n-o să vă vină să credeţi, o Dacia veche de 25 de ani. Nu l-au speriat nici temperaturile de -30 de grade şi nici faptul că a plecat singur într-o expediţie riscantă, cu o asemenea masină.


Hunedoreanul a avut două ţeluri, să ajungă la cercul polar şi să vadă aurora boreală. I s-a îndeplinit doar prima dintre ele. Pentru că în România sponsorii sunt greu de găsit, Ovidiu Chifor a plecat la drum cu o bătrână Dacie - an de fabricaţie 1984. Mărturie stă fotografia făcută lângă inscripţia care marchea Cercul polar. Maşina veche a fost şi locul unde a dormit la temperaturi de - 30 de grade Celsius.Prietenii şi cunoscuţii l-au sfătuit să renunţe pentru că nu credeau că se va întoarce teafăr acasă. Dar cum să nu ducă la îndeplinire rugămintea nepotului său de a-i aduce o scrisore lui Mos Crăciun ?Lipsa banilor l-a făcut însă pe Ovidiu să se întoarcă după două săptămâni, înainte de a reuşi să vadă Aura Boreală. A lăsat Dacia în Norvegia, după ce a traversat cu ea Ungaria, Solvacia, Polonia, Ţările Baltice, Finlanda şi Norvegia. L-au uimit drumurile, unde se circula cu 120 km/h pe zăpadă, e drept, bine tasată. Nordicii nu ştiu ce înseamă lanţuri puse pe roţi. Cu toate acestea, nu a întâlnit niciun blocaj sau vreun accident rutier.

Expediţia în ţinuturile îngheţate din nord nu este prima călătorie extremă făcută de Ovidiu Chifor. Anul trecut a fost în jungla amazoniană unde a înnotat cu delfini roz în apele Amazonului şi a pescuit peşti pirania. Şi-a promis să revină totuşi în ţinuturile nordice ca să vadă aurora boreală.Antena3

Parteneri
Parteneri
sati