Licitaţie macabră. Obiectele criminalilor în serie

16 Apr 2007   •   12:09
Licitaţie macabră. Obiectele criminalilor în serie
Obiectele personale ale celor mai temuţi criminali în serie din Statele Unite au fost scoase la licitaţiei pe Internet. Însemnările lui John Wayne Gacy, vinovat de uciderea a 33 de tineri, din Statul Illinois, au fost vândute cu 10.000 de dolari. În 45 de state americane vânzarea obiectelor care au aparţinut criminalilor în serie este perfect legală. Astfel, pe site-ul american E-Bay pot fi licitate şi cumpărate online tricouri, albume de fotografii, însemnări şi alte lucruri personale care au aparţinut celor mai teribili ucigaşi.

Tricoul lui David Berkowitz e scos la licitaţie. Supranumit ?Fiul lui Sam?, celebrul criminal a speriat New York-ul în anii '70. El a ucis nu mai puţin de şase femei. Acum regretă. ?Vânzarea acestor obiecte îmi provoacă o reală stare de nelinişte. Regret enorm ceea ce am făcut în trecut. E ca un coşmar să vezi aceste lucruri scoase la licitaţie?, spune Berkowitz.

Afacerea merge bine, deşi e greu să-ţi imaginzi că există oameni care îşi cheltuie tot salariul pentru astfel de amintiri îngrozitoare. Însemnările lui John Wayne Gacy, vinovat de uciderea a 33 de tineri, din Statul Illinois, au fost vândute cu 10.000 de dolari. Cei mai îngroziţi de comercializarea obiectelor criminale au fost rudele victimelor.

Antena 3

x close