x close

Localnicii dintr-o comună de lângă Mangalia cred că au descoperit poarta de dincolo de moarte. Dintr-o peșteră se aud zgomote ciudate, iar oamenii care intră acolo vrăjiți nu se mai întorc niciodată

05 Mai 2018   •   13:12
Localnicii dintr-o comună de lângă Mangalia cred că au descoperit poarta de dincolo de moarte. Dintr-o peșteră se aud zgomote ciudate, iar oamenii care intră acolo vrăjiți nu se mai întorc niciodată  Foto: alpinet.org

România este o sursă inepuizabilă de mistere și locuri ciudate, unde au loc fenomene inexplicabile. Un astfel de loc este și peștera din comuna Limanu, situată la câțiva kilometri de Mangalia.

Oamenii spun că din adâncuri se aud zgomote ciudate, iar cei care se încumetă prea departe de intrare nu se mai întorc niciodată.
Ascunsă sub dealul ce mărginește comuna Limanu, acest loc nu a putut fi niciodată explorat în întregime, din cauza labirintului întortocheat de peșteri. Localnicii povestesc că peștera aceasta ciudată este o poartă către lumea de dincolo de moarte.

Peștera are o lungime de aproape patru kilometri și sute de galerii care șerpuiesc pe sub sat. Se spune că în această peșteră s-au adăpostit dacii împreuna cu toate bunurile lor mai de preț, pentru că erau prigoniți de către romani. Tot aici s-au adăpostit mai apoi primii creștini, în căutarea însingurării și a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii de afară.

În jurul acestui loc misterios s-au născut, așa cum era de așteptat, câteva legende care fascinează și azi. Astfel, se spune că peștera este străjuită de însuși Zamolxis, care păzește intrarea în tărâmul sacru până când strămoșii daci se vor întoarce. Potrivit localnicilor, bătrânii satului spuneau că înlănțuirea de peșteri s-ar întinde prin beciuri și fântâni din Limanu până în Bulgaria sau chiar Turcia.

O altă legendă spune că aici se aud câteodată niște vaiete stranii și înspăimântătoare care vin din străfundurile pământului, iar cei care le aud sunt de-a dreptul hipnotizați de ele și pornesc în căutarea glasului, scrie opiniatimisoarei.ro.

 

Citeşte mai multe despre:

zgomote ciudate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati