Locul de care toată RUSIA se teme: "Nimeni care a pus piciorul acolo nu a mai trăit"

de P.I.    |    08 Dec 2014   •   10:21
Locul de care toată RUSIA se teme: "Nimeni care a pus piciorul acolo nu a mai trăit"
În apropiere de orașul Kova, Rusia, în mijlocul unei păduri se află o pajiște misterioasă, de formă ovală, unde au loc multe fenomene inexplicabile. Locuitorii din apropiere au sculptat pe un copac chipul Satanei, pentru a avertiza pe vizitatori de posibilitatea unor pericole.

Locul este numit Cimitirul Diavolului. Păsările sau animalele care intră pe această pajiște mor, dar cadavrele în mod ciudat nu putrezesc. Vegetația nu prea crește în zonă, iar animalele evită locul. Puținii oameni care au venit aici să studieze locul, s-au plâns de dureri de cap, grețuri, stări de anxietate, iar echipamentele de cercetare s-au defectat brusc. Din păcate, mulți exploratori care au vrut să ajungă aici, au dispărut în taiga rusească, scrie efemeride.ro.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turiști care au dispărut. În anul 1981, un grup de ufologi a avut succes. Unul dintre participanți spune că în drum spre acea pajişte, au început să se întâmple lucruri nefirești. Acul busolei s-a blocat și arăta numai nordul. Spre seară au început să simtă furnicături în corp, dureri de cap și de dinți. Mai mult, echipamentul pe care-l aveau asupra lor s-a defectat.

În aceste condiții, au decis să se întoarcă. Unii specialiști susțin că aceste fenomene au legătură cu Tunguska, 1908. Regiunea de pădure care a fost distrusă atunci este foarte aproape de această zonă. Suprafața care a fost carbonizată este de 2000 km pătrați.
După incidentul din 1908, păstorii au schimbat traseul animalelor, dar acestea continuau să meargă pe cărările cunoscute. Cele care ajungeau pe această pajiște mureau.

În anul 1920, un grup de localnici, a observat că în mijlocul poienii se află o gaură. Au aruncat o piatră legată de o sfoară, dar după ce piatra a coborât câteva sute de metri și nu au dat de fundul gropii, au renunțat. S-a mai observat faptul că, în apropierea acestei găuri, cadavrele păsărilor aveau culoarea roșie. O altă teorie pe care o susțin unii specialiști susține că în subsolul acestei zone arde un foc mocnit, care emană monoxid de carbon. Se știe că persoanele care mor din cauza inhalării cu monoxid de carbon au fața roșie.

Parteneri
x close