x close

Locul din centrul MOSCOVEI unde se petrec lucruri înfricoşătoare. "Din subsoluri se aud gemete şi strigăte de durere". KGB-ul este implicat

de O.P.    |    13 Iun 2014   •   09:35
Locul din centrul MOSCOVEI unde se petrec lucruri înfricoşătoare. "Din subsoluri se aud gemete şi strigăte de durere". KGB-ul este implicat 442

La azilul Seremetievski din centrul Moscovei erau adusi mu­ribunzii, dar si victimele unor acci­den­te cumplite, ca si sinucigasii care scapasera ca prin minune cu viata. Cat de multa durere si suferinta au vazut aceste ziduri in doua sute de ani, cat de multi oameni si-au dat aici ultima su­flare.

Multi dintre ei, hoinari in timpul vietii, nu si-au gasit linistea nici dupa trecerea lor pe celalalt taram. Caci, se spune ca sufletele lor ratacesc intre cele doua lumi, cel al mortii si cel al vietii, bantuind vechiul palat al con­telui Seremetiev.


Azilul Seremetievski, azi Institutul de Asistenta Me­dicala de Urgenta, fondat in 1923, poarta numele re­numitului chirurg rus “Nicolai Sklifosovskii”. In pre­zent, este atat cel mai important centru medical de ur­genta din Rusia, cat si cel mai dotat institut national pentru studierea afectiunilor grave.

Pana si cercetatorii institutului vorbesc despre faptul ca imobilul continua sa fie locuit de umbrele napastuitilor de odinioara. “De nenumarate ori, am avut senzatia ca sunt indeaproape urmarita, ca in spatele meu se afla cineva. In timpul noptii, din subsoluri se aud gemete, strigate de durere. De multe ori, am auzit clar sunetul pasilor pe co­ri­doarele pustii” – povestea in 1990, pentru o revista de parapsihologie, Liudmila Baranova, cercetator al insti­tutului.Desi era medic neurochirurg, Liudmila Baranova studiase ani la rand fenomenul fantomelor. 

Asta, pana cand scrupulosii agenti KGB au fost informati cu privire la activitatea savantei si studiile sale au fost cu desavarsire interzise, sub amenintarea cu inchisoarea.

Toate datele, fotografiile, marturiile pe care le adunase in ani au fost indosariate si insemnate cu stampila “Se­cret”. Nici pana astazi, cand multe din dosarele arhivei KGB au fost desecretizate, Liudmila Baranova nu a reusit sa-si obtina dosarele confiscate, care contineau informatii si dovezi ce atestau existenta fantomelor.

Pasiunea cercetatoarei pentru fenomenele para­normale o mos­te­nise de la tatal ei care, in anii ’50, era recunoscut in Serpuhov, o localitate de langa Moscova, pentru sedintele sale de spiritism, scrie cultural.bzi.ro.

Citeşte mai multe despre:

fantome KGB
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati