Mănastirile din Rusia primesc cereri de pomelnice pe internet

05 Mai 2008   •   18:35
Mănastirile din Rusia primesc cereri de pomelnice pe internet
Mănăstirile ortodoxe ruseşti au început să folosească tehnologia modernă şi acceptă cereri de pomelnice prin e-mail sau sms, potrivit unui cotidian rusesc.

Cotidianul Izvestia scrie că una din acestea, Mănăstirea Valaam, aflată în nordul Rusiei, cere 150 de ruble( aproximativ 6,3 dolari) pentru un pomelnic citit de preot în fiecare dimineaţă timp de 40 de zile la rând. Ziarul afirmă de asemenea că mănăstirea foloseşte ca modalitate de plată sistemul WebMoney.

O altă mănăstire, din regiunea Vladimir, primeşte donaţii prin sms.

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă Rusă a atenţionat asupra posibilităţii ca unii credincioşi să fie înşelaţi. „Mi se pare că este mai bine să vizitezi personal o biserică, sau să îii ajuţi pe apropiaţi” a declarat părintele Mikhail Prokopenko, un purtator de cuvânt al patriarhiei de la Moscova.

Alexei Osipov, profesor la Academia Teologică din Moscova a afirmat că „ar fi trist dacă oamenii ar trata Biserica precum un alt serviciu public oarecare”. Cu toate acestea, folosirea internetului de către călugări nu este considerată de acesta un lucru rău.

Antena3.ro

x close