Marea Britanie: Un preot îşi sfătuieşte enoriaşii să fure din magazine

22 Dec 2009   •   18:38
Marea Britanie: Un preot îşi sfătuieşte enoriaşii să fure din magazine preot

Un preot din Marea Britanie este criticat pentru că şi-a sfătuit enoriaşii să fure din magazine dacă criza economică îi afectează. Părintele Tim Jones, din York, aprecia că furtul din magazine, mai degrabă decât prostituţia sau tâlhăria, este uneori de preferat pentru oamenii săraci.

"Sfatul meu ca preot creştin este să furaţi din magazine," ar fi spus Jones în timpul predicii de duminică, citat de Daily Mail. "Nu ofer un asemenea sfat deoarece este un lucru bun să furi, sau deoarece este neudănător, deoarece nu este nici una nici alta. Aş cere ca ei să nu fure de la micile afaceri de familie, ci de la marile afaceri naţionale- ştiind că aceste costuri vor ajunge în cele din urmă la noi prin preţuri mai mari. Aş cere să nu ia mai mult decât au nevoie şi nu pentru mai mult timp decât au nevoie. Sfatul meu nu contrazice a opta poruncă deoarece dragostea lui Dumnezeu pentru săraci şi oprimaţi cântăreşte mai mult decât dreptul de proprietate al bogaţilor."
El a adăugat că simte că societate a eşuat în ajutarea celor nevoiaşi. Părintele a amintit exemplul unui fost deţinut care a fost forţat să trăiască cu 100 de lire timp de şase săptămâni după eliberarea din închisoare.
El sublinia că sfatul său este un apel la societate să nu mai trateze pe cei mai vulnerabili cu indiferenţă.
Predica lui Jones a fost criticată însă de poliţie, federaţiile de retail dar şi de un parlamentar local care au susţinut la unison că furtul din magazine este o infracţiune indiferent de circumstanţe.
Antena3.ro

Parteneri
x close