Marea Britanie. Un student a murit deoarece a băut o jumătate de litru de votcă în 20 de minute

08 Oct 2008   •   15:38
Marea Britanie. Un student a murit deoarece a băut o jumătate de litru de votcă în 20 de minute
Jocurile care implică băuturi alcoolice devin din ce în ce mai cunoscute şi populare printre studenţii din lumea întreagă. În timpul unui astfel de joc, Jason Venezia de 19 ani, din Marea Britanie, a reuşit să dea pe gât o jumătate de litru de votcă în mai puţin de o jumătate de oră. La scurt timp, a murit din cauza concentraţiei mari de alcool din sânge. Băiatul încerca să căştige un pariu pe care îl pusese cu unul dintre colegii săi.
Tânărul era student în anul întâi la facultatea de psihologie a Universităţii din Warwick, informează "Daily Mail". Acesta pusese pariu pe 40 de lire sterline că va reuşi să bea mai mult de jumătate dintr-o sticlă de un litru de votcă, luând câte o gură de tărie la fiecare 45 de secunde. După ce a băut de 15 ori din sticlă, Jason nu mai putea să vorbească sau să stea în picioare. Prietenii acestuia l-au cărat până în pat şi l-au lăsat să se odihnească. A doua zi după-amiază, Jason a fost găsit mort. Concentraţia de alcool pe care tânărul o avea în sânge era de şase ori mai mare decât cea legală pentru a conduce.
Mama băiatului a declarat pentru "Daily Mail":"Dacă vârsta nu i-ar fi permis să bea, nu cred că Jason ar fi murit." Aceasta a mai adăugat: "Nu învinuim pe nimeni pentru moartea lui Jason, dar credem că există o gravă problemă legată de consumul de alcool în campusurile universitare."
Una dintre profesoarele tânărului consideră că tinerii nu sunt conştienţi de faptul că jocurile care implică băuturile alcoolice pot duce la moarte subită. Dacă acest lucru i s-a întâmplat lui Jason, i se poate întâmpla oricui. Purtătorul de cuvânt al Universităţii din Warwicka şi-a exprimat regretul pentru cele întâmplate. "Această problemă nu este numai a universităţilor, ci a întregii ţări. Nu putem decât să sperăm că moartea lui Jason va fi o lecţie pentru tinerii din lumea întreagă."
Sursă foto: www.dailymail.co.uk
Antena3.ro

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close