Miliardari prinşi la furat

de D.G.    |    29 Oct 2015   •   11:23
Miliardari prinşi la furat
Proprietarii lanţului de magazine Hobby Lobby sunt anchetaţi pentru că ar fi furat sute de tablete antice din Irak pentru muzeul lor non-profit, Museum of the Bible, relatează New York Post, preluat businessmagazin.ro.

Familia Green a fost pusă sub investigare încă din 2011, potrivit Daily Beast, când agenţii vamali au confiscat aproape 300 de tablete de lut ce erau destinate să ajungă la Museum of Bible, instituţia de 800 de milioane de dolari a cărei construcţie este proiectată să fie încheiată în 2017. 

"Este posibil ca acele pachete să conţină obiecte obţinute ilegal? Este posibil", a declarat Steve Green, CEO-ul companiei Hobby Lobby.
Hobby Lobby ar fi încercat să aducă pe ascuns aceste tablete în Statele Unite, declarând incorect conţinutul pachetelor FedEX ca fiind "plăci artizanale" în valoare de doar 300 de dolari, ascunzând astfel semnificaţia şi originea obiectelor.

De fapt, acele "plăci artizanale" sunt tabletele  vechi de mii de ani, ce conţin inscripţii cuneiforme."A fost un transport care nu avea documentarea corespunzătoare", a explicat încurcătura Cary Summers, preşedintele muzeului Museum of the Bible.

În cazul în care proprietarii sunt găsiţi vinovaţi, aceştia trebuie să predea tabletele şi să plătească o amendă.Familia Green a acumulat o avere de 4,5 miliarde de dolari de la lansarea magazinului în 1970.

x close