Mişcarea ŞOC pe care VATICANUL o face "în numele ştiinţei". Astronomii au rămas uimiţi

de O.P.    |    17 Mar 2014   •   11:57
Mişcarea ŞOC pe care VATICANUL o face "în numele ştiinţei". Astronomii au rămas uimiţi

Între 16-21 martie are loc în America o conferinţă intitulată "The Search for Life Beyond the Solar System: Exoplanets, Biosignature and Instruments", la care participă numeroşi astronomi şi astrofizicieni din întreaga lume.

Daniel Apai, profesor-asistent de astronomie şi ştiinţe planetare din cadrul Observatorului Steward, a declarat următoarele: “Găsirea vieţii dincolo de Pământ reprezintă una din provocările ştiinţei moderne şi suntem bucuroşi să-i adunăm la Tucson pe experţii mondiali în acest domeniu. Dar, pentru a atinge un asemenea scop ambiţios necesită planificare, resurse şi timp. Scopul acestei întâlniri este acela de a discuta cum am putea găsi viaţa între stele în următoarele două decenii”.

Nimic neobişnuit până aici, un demers aşteptat şi normal în dinamica tehnologiei moderne. Însă, jurnaliştii de la Space.com au remarcat că Vaticanul s-a implicat direct în acest proiect: “Există viaţă extraterestră acolo? Observatorul Vaticanului organizează o conferinţă ştiinţifică în Arizona”.

Cu alte cuvinte, telescopul Vaticanului din Arizona se preocupă exclusiv de acest proiect, demers care i-a uimit pe cercetătorii prezenţi la eveniment.


Parteneri
x close