x close

Misterul ?spiralei norvegiene?, rezolvat: Nu este OZN, doar o rachetă rusească ce a explodat

11 Dec 2009   •   08:07
Misterul ?spiralei norvegiene?, rezolvat: Nu este OZN, doar o rachetă rusească ce a explodat spirala albastra

Noua rachetă nucleară a Rusiei a suferit un alt eşec, a anunţat ministerul rus al Apărării, rezolvând astfel misterul unei misterioase spirale de lumină albastră, observată deasupra Norvegiei.
Racheta Bulava a fost lansată de pe submarinul Dmitri Donskoi în Marea Albă, miercuri dimineaţă, dar a eşuat în etapa a treia, au recunoscut oficialii. Anterior, ei au refuzat să recunoască că lumina observată de norvegieni ar fi fost efectul lansării unei rachete.
Imagini ale luminii ce a apărut pe cerul Norvegiei a primit atunci explicaţii ce mergeau de la un meteorit, la luminile Nordului sau chiar un OZN.

Descriind ultimul eşec al rachetei Bulava ca pe o mare ruşine, analistul militar rus Pavel Felgenhauer declara că imaginile observate se încadrează în tiparul testelor cu rachete, subliniind că asemenea lumini au mai apărut şi anterior şi se datorează unei defecţiuni a rachetei în straturile superioare ale atmosferei.
Acesta a fost al 12-lea test al rachetei Bulava şi a şaptea oară când se soldează cu un eşec.
Problemele cu Bulava au devenit un subiect sensibil pentru ministerul rus al Apărării, care a alocat mare parte din bugetul său de înzestrarea pentru a se asigura că racheta devine elementul cheie al forţelor sale strategice.
Bulava poate fi echipată cu 10 focoase nucleare programate individual şi are o rază de acţiune de 8000 km. Aceasta este versiunea cu lansare de pe mare a noii rachete balistice intercontinentale sol-sol Topol-M.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

ozn Rusia norvegia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati