Modelul Mazăre: Chiliman şi Onţanu fac o telegondolă în Bucureşti

31 Mar 2009   •   09:20
Modelul Mazăre: Chiliman şi Onţanu fac o telegondolă în Bucureşti

telegondola

Modelul Mazăre, implementat la Mamaia, are adepţi şi în Capitală. Consiliile Locale ale sectoarelor 1 şi 2 ale Capitalei au aprobat asocierea în vederea construirii unei telegondole care va circula peste lacurile de pe râul Colentina din Capitală.
Astfel, primarii din cele două sectoare, Andrei Chiliman şi Neculai Onţanu, mai trebuie să primească şi acceptul Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) pentru a merge mai depaere cu proiectul.
Ideea unui asemenea mijloc de transport vine de la edilul sectorului doi, care propune o capacitate de 4-6 persoane pentru telegondolă. El speră că astfel bucureştenii vor ?traversa? lacurile de pe râul Colentina spre zona Herăstrău, iar cu cele patru persoane se doreşte şi decongestionarea traficului.
Iar telegondola ar urma să aibă funcţiuni de turism, agrement şi transport public, "oferind utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi şi luciul de apă", după cum promit edilii celor două sectoare, scrie Cotidianul.
Iniţiativa mai vizează construirea de parcări la capetele de linie, dar şi amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.

Antena3.ro

x close