x close

Ne-au luat-o înainte. Croaţii au preparat cel mai lung cârnat din lume

15 Feb 2009   •   16:33
Ne-au luat-o înainte. Croaţii au preparat cel mai lung cârnat din lume  carnat

S-ar putea ca recordul stabilit în România cu aproximativ o lună jumătate în urmă, pentru cel mai mai lung cârnat, să nu rămână prea mult în posesia bucureştenilor. Sâmbătă, croaţii au preparat un cârnat lung de 530 de metri, anunţă AFP.
La prepararea cârnatului au fost utilizate 400 de kilograme de carne de porc, 10 kilograme de sare, 2,5 kilograme de condimente şi 3,5 kilograme de usturoi.
Deşi organizatorii acestui eveniment nu au dorit ca recordul lor să fie omologat de specialiştii Cărţii Recordurilor, eu susţin că acesta este cel mai mare cârnat din lume. Ei au adăugat că 3.000 de persoane se pot hrăni din el.
Croaţii spun că anul acesta s-au "antrenat" pentru anul viitor. În 2010, ei vor să prepare un cârnat cu lungimea de 1.000 de metri.
Deocamdată, românii nu trebuie să intre în panică. Potrivit Guinness Book, recordul pentru cel mai lung cârnat afumat din lume este deţinut, încă, de România. În decembrie 2008, locuitorii Capitalei au reuşit să intre în Cartea Recordurilor, după ce au preparat cel mai lung cârnat afumat din lume, de 392 de metri, cu 200 de metri mai mult decât predecesorul său, preparat în Polonia.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Cartea Recordurilor Croatia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati