x close

Nemţii vor ridica o statuie în memoria caracatiţei Paul

de Antena3.ro    |    18 Ian 2011   •   17:50
Nemţii vor ridica o statuie în memoria caracatiţei Paul Foto: Video News

Nemţii vor ridica statuie înaltă de 1,8 metri în memoria caracatiţei Paul, în faţa acvariului Sea Life Center din oraşul german Oberhausen, unde a locuit acest octopod "prezicător", informează Newslite.tv.

Astfel, directorii acvariului german în care a locuit caracatiţa Paul au anunţat că intenţionează să construiască un "imens spaţiu memorial" în onoarea octopodului devenit o veritabilă "vedetă" în timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2010.

Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al acvariului din Oberhausen a anunţat că statuia înaltă de 1,8 metri va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de succes. În vârful statuii va fi expusă o sculptură în formă de caracatiţă, ale cărei tentacule înconjoară o minge de fotbal.

Mai mult decât atât, în acelaşi complex memorial va fi expusă şi o urnă aurie care conţine cenuşa caracatiţei Paul.

Caracatiţa Paul, care a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit pe 26 octombrie 2010. Născut în 2008 la Weymouth (Anglia) şi apoi transferat în Germania, octopodul Paul a primit o statuetă de bronz din partea unei delegaţii spaniole, fiind numit şi "cetăţean de onoare" în Carballino (oraş din nord-estul Spaniei), pentru calităţile sale de prezicător.

Citeşte mai multe despre:

caracatita statuie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati