Nudurile lui Tunik împânzesc Amsterdamul

04 Iun 2007   •   08:58
Nudurile lui Tunik împânzesc Amsterdamul
Fotograful american Spencer Tunick, devenit celebru pentru nudurile sale colective, şi-a întregit catalogul cu alte câteva imagini din aceeaşi serie la Amsterdam. Oraşul este renumit pentru lipsa de prejudecăţi a locuitorilor, aşa că Spencer Tunick nu a avut nicio problemă să găsească voluntari pentru nudurile colective. Mai greu a fost cu decorul.

Pentru prima dată în cariera lui Tunick, fotografiile vor fi expuse chiar în locurile unde au fost realizate. ?A fost foarte greu, într-un oraş construit pentru atât de puţini oameni, să găsim un loc potrivit pentru mai mult de 1.000 de oameni. Aşa că am avut noroc că am pus aproape 2.000 într-o mare parcare etajată din anii '50 sau '60?, a povestit fotograful.

Artistul a fost într-adevăr nevoit să se mulţumească doar cu 2.000 de personaje, cu mult sub recordul său - 18.000 de nuduri într-o mare piaţă din capitala mexicană. Dar pe podurile canalelor din Amsterdam, Tunick a experimentat şi compoziţii mai intime. Una din imagini pune în scenă şi bicicletele, un alt element caracteristic al oraşului olandez.

Fotografiile au fost comandate de o fundaţie culturală din Amsterdam. De la sfârşitul lunii, ele vor fi expuse chiar în locurile unde au fost realizate, spre bucuria turiştilor care vor vizita oraşul.

Antena 3

x close